Skip to main

Integritetspolicy

INTEGRITETSPOLICY

Bor du i Kalifornien? Se vår integritetspolicy för Kalifornien som kompletterar denna integritetspolicy.

Invånare i Washington och Nevada, se vår integritetspolicy för konsumenthälsa som kompletterar denna integritetspolicy.

______

Hallå där! Välkommen till Hinges integritetspolicy.

Vi vet att alla kanske inte tycker att det är kul att läsa en integritetspolicy men lyssna på vad vi har att säga. Vi anstränger oss mycket för att göra denna policy så tydlig och engagerande som möjligt, eftersom vi faktiskt vill att du ska läsa den! Se oss som din digitala reseguide, här för att vägleda dig genom de olika områden av vilka uppgifter vi samlar in, och varför och hur vi använder dem. Så sätt dig någonstans bekvämt, ta något att dricka och låt oss dyka in i en värld av personuppgifter tillsammans.

Denna integritetspolicy gäller från 1 july 2024. Den tidigare versionen som finns här, gäller tills dess.

  1. Vilka vi är
  2. Där denna integritetspolicy gäller
  3. Uppgifter som vi samlar in
  4. Hur vi använder uppgifter
  5. Hur vi delar uppgifter
  6. Hur Match Group-företag arbetar tillsammans
  7. Gränsöverskridande dataöverföringar
  8. Dina rättigheter
  9. Hur länge vi lagrar dina uppgifter
  10. Barns integritet
  11. Ändringar av integritetspolicy
  12. Hur du kontaktar oss

1. Vilka vi är

Om du bor i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (”EES”), Storbritannien eller Schweiz är det företag som ansvarar för dina uppgifter (”personuppgiftsansvarig”):

MTCH Technology Services Limited

Hinge
1 Hatch Street Upper
Dublin 2
Dublin
D02 PY28
Irland

Om du bor utanför EES, Storbritannien och Schweiz är det företag som ansvarar för dina uppgifter:

Hinge, Inc.
809 Washington Street, Third Floor
New York, NY 10014
USA

2. Där denna integritetspolicy gäller

Denna integritetspolicy gäller för webbplatser, appar, evenemang och andra tjänster som vi bedriver under Hinges varumärke. Oavsett om du söker efter din själsfrände, deltar på ett av våra evenemang eller använder någon av våra andra fantastiska tjänster har denna policy allt du behöver. För enkelhetens skull hänvisar vi bara till alla dessa som vår ”tjänst” i denna integritetspolicy.

Om en av våra tjänster av någon anledning kräver en egen separat integritetspolicy kommer den policyn att göras tillgänglig för dig och den policyn – inte denna integritetspolicy – kommer att gälla.

3. Uppgifter som vi samlar in

Det är självklart att vi inte kan hjälpa dig att utveckla meningsfulla kontakter utan att du lämnar lite information om dig själv, som grundläggande profiluppgifter och de typer av personer du vill träffa. Användning av vår tjänst genererar även viss information, till exempel när du loggade in och hur du använde tjänsten. Vi kan även samla in uppgifter från tredje parter, t.ex. när du använder tjänsten via ett konto som du har på en annan plattform (t.ex. Facebook, Google eller Apple) eller när du laddar upp uppgifter från ditt konto på en annan plattform för att slutföra din profil. Om du är intresserad av alla detaljer, se till att kolla in tabellen nedan.

Uppgifter som du ger oss

Beskrivning

Kontouppgifter

När du skapar ett konto ger du oss grundläggande information för att ditt konto ska kunna skapas, till exempel telefonnummer, e-postadress och födelsedatum.

Profildata

När du fyller i din profil delar du med dig av ytterligare information om dig själv, t.ex. kön, intressen, preferenser, ungefärlig plats osv. Vissa av dessa uppgifter kan anses vara känsliga eller speciella i vissa länder, exempelvis uppgifter om sexuell läggning, sexualliv, hälsa, ras eller etniskt ursprung, religiös övertygelse eller politisk tillhörighet. Om du väljer att tillhandahålla dessa uppgifter samtycker du till att vi använder dem enligt vad som anges i denna integritetspolicy.

Innehåll


När du använder vår tjänst kan du lägga upp foton, videor, ljud, text och andra typer av innehåll, exempelvis dina chattar med andra medlemmar.

Inköpsdata


När du gör ett köp behåller vi information om transaktionen (t.ex. vad du köpte, datum för transaktionen och pris). Exakta uppgifter beror på vilken betalningsmetod du väljer. När du betalar direkt med oss (snarare än via en plattform som iOS eller Android) anger du ditt betal- eller kreditkortsnummer eller annan finansiell information.

Marknadsförings-, undersöknings- och forskningsuppgifter


Vi genomför ibland (i) undersökningar, fokusgrupper eller marknadsundersökningar för forskningsändamål och (ii) kampanjer, evenemang eller tävlingar för marknadsföringsändamål. När du väljer att delta ger du oss information för att behandla din anmälan och ditt deltagande, såväl som dina svar på våra frågor och din feedback.

Uppgifter från tredje part


När du väljer att dela information om andra personer med oss (till exempel om du använder kontaktuppgifterna till någon du känner för en viss funktion eller om du skickar in en fråga eller rapport som involverar en medlem) behandlar vi dessa uppgifter för din räkning för att slutföra din begäran.

Kundsupportdata

När du kontaktar oss ger du oss information som kan vara nödvändig för att hjälpa till att hantera din förfrågan. Andra personer kan också skicka in frågor eller anmälningar som involverar dig. Slutligen kan våra modereringsverktyg och -team samla in ytterligare data som en del av sina undersökningar. Vidare, vi ingår i Match Group-koncernen. Match Group anser att medlemmarnas säkerhet och trygghet har högsta prioritet. Om du blivit bannlyst från en annan Match Group-tjänst kan dina uppgifter delas med oss för att vi ska kunna vidta nödvändiga åtgärder, inklusive stänga ditt konto eller hindra dig från att skapa ett konto på vår tjänst.

Där det är tillåtet enligt lag kan vi också få information om misstänkta eller dömda skadegörare från tredje part som en del av våra ansträngningar att säkerställa medlemmarnas säkerhet och trygghet.

Sociala mediedata


Du kan välja att dela uppgifter med oss via dina konton på andra plattformar (t.ex. Facebook, Instagram, Google eller Apple), till exempel om du bestämmer dig för att skapa och logga in på ditt konto via dessa plattformar eller om du bestämmer dig för att ladda upp data, till exempel foton, till vår tjänst från dessa plattformar.


Uppgifter som genereras eller samlas in automatiskt

Beskrivning

Användningsdata


Genom att använda tjänsten genereras data om din aktivitet, inklusive hur du använder den (t.ex. när du loggade in, funktioner du har använt, vidtagna åtgärder, information som visas för dig, hänvisande webbsidor, annonser du interagerat med) och hur du interagerar med andra (t.ex. söker, matchar, kommunicerar). Vi kan även ta emot uppgifter som hänför sig till interaktioner du haft med våra annonser på tredje parts webbplatser eller appar.

Tekniska data

Att använda tjänsten innebär insamling av data från och om den/de enhet(er) som du använder för att komma åt vår tjänst, inklusive information om maskinvara och programvara såsom IP-adress, enhets-ID och typ, appinställningar och egenskaper, appkrascher, reklam, ID, identifierare som är förknippade med cookies eller annan teknik som kan identifiera en enhet eller webbläsare på ett unikt sätt. För mer information om cookies, se vår cookiepolicy .

Andra uppgifter som vi samlar in med ditt tillstånd/samtycke

Beskrivning

Geolokaliseringsdata


Om du ger oss tillstånd kan vi samla in din geolokalisering (latitud och longitud) från din enhet. Om du nekar tillstånd kanske funktioner som förlitar sig på exakt geolokalisering inte är tillgängliga för dig.

Ansiktsgeometridata

Du kan välja att delta i vissa av våra funktioner, som Selfie-verifiering, som involverar insamling av ansiktsgeometridata, som kan betraktas som biometriska data i vissa jurisdiktioner. Läs mer här om vår verifieringsfunktion och hur vi behandlar dina ansiktsgeometridata.

ID-data

Du kan ge oss en kopia av ditt myndighetsutfärdade ID för att hjälpa oss att kontrollera att du är den du säger att du är.

4. Varför och hur vi använder dina uppgifter

Den främsta anledningen till att vi behandlar dina uppgifter är att tillhandahålla vår tjänst till dig och förbättra den över tid. Det inkluderar att sätta dig i kontakt med medlemmar som kan få ditt hjärta att slå fortare i bröstet, anpassa din upplevelse och bara hjälpa dig att få ut det mesta av vår tjänst. Vi behandlar även dina uppgifter för att hålla dig och alla våra medlemmar säkra när du använder vår tjänst. Vi tar detta ansvar på största allvar och vi arbetar alltid med att förbättra våra system och processer för att skydda dig. Och ja, vi behandlar dina uppgifter för att visa relevanta annonser – du kan kontrollera detta i dina inställningar. Läs vidare för en mer detaljerad förklaring.

För information om hur vi behandlar personuppgifter genom ”profilering” och ”automatiserat beslutsfattande”, se våra Vanliga frågor .

Syften för behandling av dina uppgifter

Grunder för behandling av dina uppgifter

Kategorier av data som behandlas

(De beskrivs i Avsnitt 3 i denna policy)

För att du ska kunna använda vår service, inklusive:

  • Skapa och underhålla ditt konto och din profil på vår tjänst
  • Använda och underhålla de olika funktionerna på vår service
  • Rekommendera andra medlemmar till dig och rekommendera dig till dem
  • Organisera utlottningar och tävlingar
  • Svara på dina förfrågningar och frågor
  • Övervaka att vår service fungerar väl och felsöka och åtgärda problem efter behov
  • Utförande av vårt avtal med dig
  • Ditt samtycke (när känsliga uppgifter eller andra typer av uppgifter som kräver samtycke behandlas)
  • Kontouppgifter
  • Profildata
  • Innehåll
  • Inköpsdata
  • Marknadsförings-, undersöknings- och forskningsdata
  • Uppgifter från tredje part
  • Kundsupportdata
  • Sociala mediedata
  • Användningsdata
  • Tekniska data
  • Geolokaliseringsdata

För att möjliggöra dina köp på vår tjänst, inklusive:

  • Behandla betalningar
  • Erbjuda rabatter och kampanjer, anpassa priser
  • Utförande av vårt avtal med dig
  • Kontouppgifter
  • Profildata
  • Tekniska data
  • Inköpsdata
  • Användningsdata

För att driva reklam- och marknadsföringskampanjer, inklusive:

  • Att utföra och mäta effektiviteten av reklamkampanjer som körs på vår tjänst
  • Att utföra och mäta effektiviteten av marknadsföringskampanjer som marknadsför vår egen tjänst på tredjepartsplattformar
  • Att kommunicera med dig om produkter och tjänster som vi tror kan intressera dig

Samtycke (där det krävs enligt gällande lag) och i övrigt vårt berättigade intresse. Det ligger i vårt berättigade intresse att marknadsföra vår tjänst och att visa annonser för våra medlemmar som är skräddarsydda för deras intressen, som ett sätt att förbättra deras upplevelse och hjälpa till att finansiera de delar av vår tjänst som är gratis

  • Kontouppgifter
  • Profildata
  • Användningsdata
  • Marknadsförings-, undersöknings- och forskningsdata
  • Tekniska data

För att förbättra vår tjänst och skapa nya funktioner och tjänster, inklusive:

  • Driva fokusgrupper, marknadsundersökningar och undersökningar
  • Analysera hur vår tjänst används
  • Granska interaktioner med kundtjänst för att förbättra servicekvaliteten
  • Utveckla och förbättra nya funktioner och tjänster, bland annat genom maskininlärning och annan teknik, och testa dem
  • Genomföra forskning och publicera forskningsrapporter
  • Utförande av vårt avtal med dig
  • Vårt berättigade intresse: Det ligger i vårt berättigade intresse att förbättra vår tjänst över tid
  • Samtycke där så krävs enligt tillämplig lag (t.ex. kan vi behandla uppgifter som anses vara känsliga eller speciella i vissa länder för att säkerställa att de olika grupperna som använder vår service behandlas rättvist och jämlikt och att vår service förblir mångfaldig och inkluderande)
  • Kontouppgifter
  • Profildata
  • Innehåll
  • Inköpsdata
  • Marknadsförings-, undersöknings- och forskningsdata
  • Uppgifter från tredje part
  • Kundsupportdata
  • Sociala mediedata
  • Användningsdata
  • Tekniska data

För att hålla dig och andra medlemmar säkra på vår tjänst och i hela Match Group, inklusive:

  • Förhindra, upptäcka och bekämpa överträdelser av våra villkor, bedrägeri och andra olagliga eller obehöriga aktiviteter
  • Utveckla och förbättra verktyg för att förebygga, upptäcka och bekämpa överträdelser av våra villkor, bedrägerier och andra olagliga eller obehöriga aktiviteter
  • Förhindra upprepningar, särskilt genom att förhindra personer som bryter mot våra villkor från att skapa ett nytt konto
  • Låta personer som skickar in en anmälan veta vad vi har gjort åt det
  • Verifiera din identitet
  • Säkra betalningar och bekämpa ekonomiska bedrägerier

För mer information om säkerhet och integritet mer allmänt, se våra säkerhetstips och Community-riktlinjer.

  • Utförande av vårt avtal med dig
  • Vårt berättigade intresse: Det ligger i vårt berättigade intresse och hos våra medlemmar att hålla dem säkra
  • Skydd av dina och andra medlemmars väsentliga intressen
  • Efterlevnad av juridiska skyldigheter som gäller för oss, t.ex. att ta ner olagligt innehåll
  • Ditt samtycke (när känsliga uppgifter eller andra typer av uppgifter som kräver samtycke behandlas)
  • Kontouppgifter
  • Profildata
  • Innehåll
  • Inköpsdata
  • Uppgifter från tredje part
  • Kundsupportdata
  • Användningsdata
  • Tekniska data
  • Ansiktsgeometridata
  • ID-data

För att följa tillämplig lag, fastställa, utöva och försvara rättsliga anspråk och rättigheter, inklusive:

  • Bevara data för att följa och bevisa efterlevnad av tillämplig lag
  • Stödja utredningar och försvara potentiella eller pågående rättstvister, rättsliga åtgärder eller tvister
  • Svara på lagliga förfrågningar från brottsbekämpande myndigheter, domstolar, tillsynsmyndigheter och andra tredje parter
  • Rapportera olagligt eller kränkande innehåll till brottsbekämpande myndigheter, myndigheter eller andra myndigheter
  • Fastställa, utöva eller försvara pågående eller hotade anspråk
  • Dela data med brottsbekämpande myndigheter eller partner för att bekämpa missbruk eller olagligt beteende
  • Vårt berättigade intresse: Det ligger i vårt berättigade intresse att följa gällande lag och skydda oss själva, våra medlemmar och andra, inklusive som en del av utredningar, rättsliga förfaranden och andra tvister
  • Skydd av dina och andra medlemmars väsentliga intressen
  • Efterlevnad av juridiska skyldigheter som gäller för oss, t.ex. att svara på förfrågningar från brottsbekämpande myndigheter om information

De kategorier av uppgifter som delas kommer att variera beroende på de specifika omständigheterna kring varje skyldighet, tvingande intresse eller tvist

5. Hur vi delar uppgifter

Eftersom vårt mål är att hjälpa dig att skapa meningsfulla kontakter är en del av din information naturligtvis synlig för andra medlemmar i tjänsten. Vi delar även data med tjänsteleverantörer och partners som hjälper oss att driva tjänsten, med andra Match Group-företag av de skäl som anges nedan och, i vissa fall, av juridiska och relaterade skäl. Läs vidare för mer information.


Mottagare

Skäl till att dela

Kategorier av personuppgifter

Övriga medlemmar


Du delar data med andra medlemmar när du frivilligt lämnar ut information om tjänsten som andra kan se (t.ex. din offentliga profil).

Om någon skickar in en anmälan som involverar dig (t.ex. ett anspråk om att du brutit mot våra användarvillkor) kan vi, i förekommande fall, meddela anmälaren vilka åtgärder vi vidtagit som ett resultat av deras anmälan. Detsamma gäller om du skickar in en anmälan som involverar en annan medlem.


  • Profildata
  • Innehåll
  • Sociala mediedata
  • Uppgifter från tredje part
  • Kundsupportdata

Tjänsteleverantörer/partner

Vi delar data med leverantörer och partners som hjälper oss att driva, främja och förbättra vår tjänst. De tillhandahåller oss tjänster som datahosting och underhåll, analys, kundtjänst, marknadsföring, reklam, hantering av utbetalningar, juridiskt stöd och säkerhetsverksamhet.

Beroende på den tjänst som tillhandahålls av leverantören eller partnern kan den omfatta:

  • Kontouppgifter
  • Profildata
  • Innehåll
  • Inköpsdata
  • Marknadsförings-, undersöknings- och forskningsdata
  • Uppgifter från tredje part
  • Kundsupportdata
  • Sociala mediedata
  • Användningsdata
  • Tekniska data
  • Geolokaliseringsdata
  • Ansiktsgeometridata
  • ID-data

Annonseringspartner

Vi kan publicera annonser om tredjepartsannonsörers produkter och tjänster på vår tjänst och publicera annonser som marknadsför vår egen tjänst på tredjepartswebbplatser och appar. För att hjälpa till att förbättra relevansen av dessa annonser tillhandahåller vi viss information om dig till tredje parter, inklusive annonspartners, eller tillåter dem att samla in sådana uppgifter från våra tjänster (t.ex. via cookies, SDK:er eller liknande tekniker). Vissa av våra annonspartners gör det möjligt för oss att omvandla din e-postadress, annonsidentifierare eller telefonnummer till en identifierare som inte kan användas för att identifiera dig personligen och sedan använda den unika identifieraren för att antingen utesluta dig från våra marknadsföringskampanjer eller för att rikta våra annonser till en publik som liknar dig när det gäller bakgrund, intressen eller appanvändning.

Om du bor i USA kan vissa av de aktiviteter som beskrivs i detta avsnitt utgöra ”riktad reklam”, ”delning” eller ”försäljning” enligt gällande lagar. Du har rätt att välja bort, enligt beskrivningen i Avsnitt 8.

  • Kontouppgifter
  • Profildata
  • Användningsdata
  • Tekniska data

Närstående företag

Vi kan dela uppgifter med närstående företag eller ta emot uppgifter från dem för de ändamål som anges i Avsnitt 6 i denna policy.

Uppgiftskategorierna varierar beroende på anledningen till att de delas, men de kan omfatta:

  • Kontouppgifter
  • Profildata
  • Innehåll
  • Inköpsdata
  • Marknadsförings-, undersöknings- och forskningsdata
  • Uppgifter från tredje part
  • Kundsupportdata
  • Sociala mediedata
  • Användningsdata
  • Tekniska data
  • Geolokaliseringsdata
  • Ansiktsgeometridata
  • ID-data

Brottsbekämpande myndigheter

Vi kan lämna ut dina uppgifter för att: (i) följa en rättslig process, såsom ett domstolsbeslut, stämning eller husrannsakan, utredning av myndigheter/brottsbekämpande myndigheter eller andra rättsliga krav; (ii) hjälpa till att förebygga eller upptäcka brott; (iii) skydda någon persons säkerhet; och (iv) fastställa, utöva eller försvara rättsliga anspråk.

De kategorier av uppgifter som delas varierar beroende på de specifika omständigheterna kring begäran, men det kan ofta omfatta:

  • Kontouppgifter
  • Profildata
  • Innehåll
  • Inköpsdata
  • Kundsupportdata
  • Uppgifter från tredje part
  • Sociala mediedata
  • Användningsdata
  • Tekniska data
  • Geolokaliseringsdata
  • ID-data

I samband med fusion och förvärv, med våra närstående företag eller nya ägare

Vi kan överföra dina uppgifter om vi är involverade, helt eller delvis, i en fusion, försäljning, förvärv, avyttring, omstrukturering, omorganisation, upplösning, konkurs eller annan förändring av ägande eller kontroll.

De kategorier av uppgifter som delas varierar beroende på typen av företagstransaktion. Det kan omfatta hela organisationens data eller endast en specifik delmängd, t.ex. inköpsdata.

6. Hur Match Group-företag arbetar tillsammans

Hinge ingår i Match Group-koncernen.

Vi kan dela uppgifter om dig med våra dotterbolag och de kan dela uppgifter om dig med oss, av de skäl som anges nedan:

  • För att göra alla Match Group-plattformar säkrare, till exempel genom att se till att när en skadegörare hittas på en Match Group-plattform (till exempel vår), kan de förbjudas från alla.
  • För att hjälpa varandra inom ramen för databehandling som tjänsteleverantörer. Denna hjälp kan omfatta behandlingsåtgärder, såsom datahosting och underhåll, kundvård, marknadsföring och riktad reklam, analys, ekonomi och redovisning, juridiskt stöd, betalningshantering, serviceförbättring, datasäkerhet och bekämpning av skräppost, missbruk, bedrägeri och andra förseelser.
  • För att förbättra dina chanser att bygga upp betydande kontakter med andra kan vi göra dig synlig på andra Match Group-tjänster eller låta dig dra nytta av funktioner på flera plattformar. Vi kommer förstås att följa gällande lag och, i förekommande fall, meddela dig om sådana möjligheter och tillåta dig att samtycka eller vägra.
  • Där och enligt vad som tillåts enligt tillämplig lag, för att bättre förstå hur människor använder Match Groups tjänster totalt sett, för att anpassa din upplevelse inom ramen för Match Groups tjänster och för att förbättra marknadsförings- och reklamkampanjer.
  • För andra berättigade affärsändamål, inklusive företags-/koncernrevision, analys och rapportering.

Läs mer [Länk till ”Varför vi delar data mellan Match Group-företag”] om hur Match Group-företag arbetar tillsammans.


7. Gränsöverskridande dataöverföringar

Eftersom vi driver en global service innebär delning av dina uppgifter som anges i Avsnitt 5 gränsöverskridande dataöverföringar till USA och andra länder som kan ha olika lagar om databehandling. När vi överför personuppgifter utanför EES, Storbritannien, Schweiz eller andra länder vars dataskyddslagar har bedömts vara adekvata av Europeiska kommissionen eller andra behöriga statliga organ, förlitar vi oss vanligtvis på vad som kallas standardavtalsklausuler. Dessa standardavtalsklausuler är åtaganden mellan företag som överför personuppgifter och binder dem att skydda dina uppgifters integritet och säkerhet. Kontakta oss för en kopia.

8. Dina rättigheter

Vi vill att du ska ha kontroll över dina uppgifter, så vi vill påminna dig om följande rättigheter, alternativ och verktyg som är tillgängliga för dig. Beroende på var du bor kanske du inte har samma rättigheter eller så kan de namnges annorlunda. Om du har några frågor om dina rättigheter och hur du utövar dem kan du kontakta oss här.

Dina rättigheter

Hur man utövar den

Åtkomst, portabilitet eller att veta

Rätt att bli informerad om de personuppgifter vi behandlar om dig och/eller be om en kopia av dem


Du kan komma åt och granska vissa data direkt genom att logga in på ditt konto. Du kan även hämta en kopia av dina uppgifter genom att följa den process som förklaras här .

Rättelse eller korrigering

Rätt att ändra eller uppdatera dina personuppgifter när de är felaktiga eller ofullständiga

Du kan uppdatera dina uppgifter direkt i tjänsten genom att helt enkelt uppdatera din profil. Om du vill korrigera andra uppgifter kan du kontakta oss här.

Radering eller borttagande

Rätt att radera personuppgifter

Du kan ta bort en del av de uppgifter du gett oss direkt i tjänsten. Du kan även stänga ditt konto enligt vad som förklaras här så raderar vi dina uppgifter enligt vad som anges i denna integritetspolicy. Du kan alltid kontakta oss här.

Invändning (opt-out) eller begränsning

Rätt att invända mot att vi behandlar personuppgifter eller att begära att vi tillfälligt eller permanent slutar behandla personuppgifter

Du kan direkt välja bort vissa av dina personuppgifter i dina kontoinställningar. Annars kan du kontakta oss här om du vill invända mot eller begränsa en databehandling som vi har listat i denna sekretesspolicy.

Tillbakadragande av samtycke

Rätt att återkalla ett samtycke som du har gett oss att behandla dina personuppgifter för ett specifikt ändamål

Du kan dra tillbaka ditt samtycke direkt genom att antingen uppdatera din kontoinställning eller ta bort enhetsbehörigheter som du har samtyckt till i dina enhetsinställningar (t.ex. åtkomst till specifika typer av enhetsdata som telefonkontakter, bilder, reklamidentifierare och platstjänster eller samtycke till att ta emot push-meddelanden). När du återkallar ditt samtycke kan vissa tjänster förlora funktionaliteten. Du kan alltid kontakta oss här för mer information.

Avböj riktad reklam, ”försäljning” och ”delning”

Om du bor i USA kan du välja bort aktiviteter som kan omfattas av de juridiska definitionerna av ”riktad reklam”, ”försäljning” eller ”delning” enligt gällande lagar


För att välja bort detta, besök länken ”Dina sekretessval” i sidfoten på vår webbplats och i menyn Inställningar i appen och justera växlingsknappen ”Dela inte/sälj inte”. Auktoriserade ombud kan skicka in begäran om att avstå på konsumenternas vägnar här .

För att skydda dig och alla våra medlemmar kan vi be dig om information för att verifiera din identitet eller behörighet att agera på uppdrag av en medlem innan vi kan svara på ovanstående förfrågningar. Vi vill inte att någon annan ska få kontroll över dina uppgifter!

Kom ihåg att vi kan avvisa förfrågningar, inklusive om vi inte kan autentisera dig, om begäran är olaglig eller ogiltig, eller om den kan inkräkta på affärshemligheter eller immateriella rättigheter eller någon annans integritet eller andra rättigheter. Om du vill få information om en annan medlem, till exempel en kopia av meddelanden du fått från dem, måste den andra medlemmen göra en begäran själv.

Om du är bosatt i Texas, Oregon, Montana, Virginia, Colorado eller Connecticut, USA, kan du, om vi nekar din integritetsbegäran, överklaga genom att kontakta oss och uttryckligen hänvisa till "Privacy Request Appeal." Om du har frågor om resultatet av ditt överklagande kan du kontakta delstatsåklagaren i din delstat.

I vissa länder, inklusive inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och Storbritannien, har du rätt att lämna in ett klagomål till lämplig dataskyddsmyndighet om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter. Du hittar information om din dataskyddsmyndighet i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet här och i Storbritannien här. Dataskyddsmyndigheten som du kan lämna in ett klagomål till kan vara den där du är bosatt, där du arbetar eller där en påstådd överträdelse ägt rum.

9. Hur länge vi lagrar dina uppgifter

Vi vill att de band du skapar via vår tjänst ska vara för evigt, men vi behåller dina personuppgifter endast så länge som det är nödvändigt av berättigade affärsskäl (enligt vad som anges i Avsnitt 4) och enligt vad som tillåts enligt tillämplig lag.

Om du bestämmer dig för att sluta använda vår tjänst kan du stänga ditt konto och din profil kommer inte längre att vara synlig för andra medlemmar. Observera att vi stänger ditt konto automatiskt om du är inaktiv i två år.

Efter att kontot avslutats raderar vi dina uppgifter enligt vad som anges nedan:

  1. För att skydda våra medlemmars säkerhet och trygghet implementerar vi ett säkerhetslagringsfönster på tre månader efter att kontot avslutats eller upp till två år efter ett kontoförbud. Under denna period behåller vi dina uppgifter för att undersöka olagliga eller skadliga beteenden. Lagringen av uppgifter under detta säkerhetslagringsfönster baseras på vårt legitima intresse såväl som på potentiella offer från tredje part.
  2. Vi upprätthåller begränsade uppgifter för att uppfylla rättsliga skyldigheter för lagring av uppgifter: i synnerhet behåller vi transaktionsuppgifter i tio år för att uppfylla skatte- och redovisningskrav, kreditkortsuppgifter under den tid som användaren kan ifrågasätta transaktionen och ”trafikuppgifter”/loggar under ett år för att uppfylla rättsliga skyldigheter för lagring av uppgifter. Vi för även register över samtycken som medlemmar ger oss i fem år för att följa och bevisa vår efterlevnad av tillämplig lag.
  3. Vi behåller begränsade uppgifter baserat på vårt berättigade intresse: vi för kundvårdsregister och stödjande data samt oprecis plats för nedladdning/köp i fem år till stöd för våra säkerhetsinsatser, för att stödja våra beslut om kundvård, genomdriva våra rättigheter och göra det möjligt för oss att försvara oss i händelse av ett anspråk, profiluppgifter under ett år i väntan på potentiella rättstvister, för etablerande, utövande eller försvar av rättsliga anspråk, och uppgifter som är nödvändiga för att förhindra att medlemmar som förbjudits att öppna ett nytt konto så länge som det är nödvändigt för att säkerställa våra medlemmars säkerhet och vitala intressen.
  4. Avslutningsvis behåller vi uppgifter på grundval av vårt berättigade intresse där det finns ett utestående eller potentiellt problem, anspråk eller tvist som kräver att vi behåller uppgifter, i synnerhet om vi får en giltig rättslig stämning eller begär att vi bevarar uppgifter (i vilket fall vi skulle behöva behålla uppgifterna för att uppfylla våra rättsliga skyldigheter) eller om uppgifter annars skulle vara nödvändiga som en del av rättsliga förfaranden.

Där det är tillåtet enligt lag kan vi behålla och använda uppgifter som i sig inte kan identifiera eller tillskrivas dig specifikt för de ändamål som beskrivs i denna integritetspolicy, inklusive för att förbättra vår tjänst och skapa nya funktioner, tekniker och tjänster och hålla Match Groups tjänster säkra.

10. Barns integritet

Vår tjänst är begränsad till personer som är 18 år eller äldre. Vi tillåter inte personer under 18 år på vår plattform. Om du misstänker att en medlem är under 18 år, använd anmälningsmekanismen som finns tillgänglig på tjänsten.

11. Ändringar av integritetspolicy

Denna policy kan komma att ändras över tid. Vi letar alltid efter nya och innovativa sätt att hjälpa dig att bygga meningsfulla kontakter och strävar efter att se till att förklaringar av våra datarutiner förblir uppdaterade. Vi kommer att meddela dig innan väsentliga ändringar träder i kraft så att du har tid att granska ändringarna.

12. Hur du kontaktar oss

Om du har frågor om denna integritetspolicy har du olika alternativ nedan:

Om du bor i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, Storbritannien eller Schweiz:

Online: här

Via post:

Data Protection Officer

MTCH Technology Services Limited

Hinge

1 Hatch Street Upper
Dublin 2
Dublin
D02 PY28Irland

För mer information om hur du kontaktar dataskyddsombudet, klicka här.

Om du bor utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, Storbritannien, Schweiz och Japan:

Online: här

Via post:

Data Protection Officer

Hinge, Inc.
809 Washington Street, Third Floor
New York, NY 10014
USA

Det var allt vi hade att säga! Du har kommit till slutet av vår integritetspolicy. Vi hoppas att den var lika intressant och tydlig som vi försökte göra den. Nu kan vi gå ut och börja skapa minnen! Vi är glada över att vara med dig på denna resa.